Købe et hus er det dyreste, de fleste mennesker nogensinde vil gøre. Næsten 70% af amerikanerne nu ejer deres eget hjem, og det er en all time high. Men forpligtelsen til at købe et hjem er en stor en; Betalingsplanen kan køre så længe fyrre år, interesse gebyrer vil overstige omkostningerne ved selve huset og betalingerne skal foretages hver måned. Det er ikke underligt, at folk, der endelig betaler deres realkreditlån ofte smide parter at fejre.
Og mens dette engagement er lang, det behøver ikke at være så længe du tror. Pant dokument kan sige at lånet er tredive eller fyrre år, men der er intet at forhindre, at du eller nogen andre boligejer afdrage hurtigere. Sand, de fleste amerikanere allerede betaler så meget som de kan for deres huse, men det er virkelig ikke så svært at skære flere år af livet i det boliglånet. Alt det kræver er lidt ekstra hver måned.
Den typiske amortisering tidsplan for et boliglån giver for et lige antal betalinger, der består af en identisk pengebeløb hver måned. Men størrelsen af betalingen er vildledende. Hver betaling består dels af pant hovedstol, dels af interesse, og dels af skatter. I de tidlige år af pantet er de fleste af betalingen interesse, med kun en lille del anvendes til hovedforpligtet. I de senere år, når de fleste af interesse er blevet allerede betalt, vil en større del af udbetalingen gælde hovedforpligtet.
Ved at tilføje bare en lille smule til din betaling hver måned, såsom $20 eller $50, kan på sigt af pantet reduceres ganske lidt. Som hovedforpligtet er reduceret, så er den interesse, der er forfaldent på den resterende saldo. Dette forbindelser over tid, at reducere den samlede tid for tilbagebetaling. En ekstra $50 vil hver måned på en $200.000 pant på 6,5%, for eksempel, skære mere end tre år ud af tilbagebetaling tidsplan. Endnu en ekstra $20 på samme lån ville skære 16 måneder af lånet og spare mere end $14.000 interesse.
Tror ikke, at du kan betale dit realkreditlån før bare, fordi du ikke har en masse ekstra penge. Det tager kun lidt at gøre en forskel.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.